Receptura została dodana w dniu: 13.04.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2931 osób!
Na zdrowie!
Dynię umyć, obrać z twardej skórki, usunąć pestki, miąższ pokrajać w kostkę, ułożyć w naczyniu, dodać masło i dusić ok. 8 min. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, wymieszać z dynią i opłukanymi rodzynkami, doprawić. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Wlewać powoli zimne mleko szybko mieszając trzepaczką, zagotować, lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami, doprawić. Zalać dynię, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie