Przepis na Dynia pod beszamelem

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
784
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została dodana w dniu: 13.04.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2931 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Dynia pod beszamelem?

Dynię umyć, obrać z twardej skórki, usunąć pestki, miąższ pokrajać w kostkę, ułożyć w naczyniu, dodać masło i dusić ok. 8 min. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, wymieszać z dynią i opłukanymi rodzynkami, doprawić. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Wlewać powoli zimne mleko szybko mieszając trzepaczką, zagotować, lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami, doprawić. Zalać dynię, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku.

Podobne przepisy

Ryba w płatkach kukurydzianych

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-29

Dodany przez: eva45

Kategoria: Jarskie

Kalafior z bułką tartą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Kopytka w warzywach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-04

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Naleśnikowe kluski

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Jarskie

Kopytka rajskie

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Racuszki z jabłkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie