Przepis na Duszona czerwona kapusta

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
10571
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

  • czerwona kapusta 1 główka
  • smalec 1 łyżka
  • czerwone wino 1 szklanka
  • woda 2 łyżki
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Duszona czerwona kapusta?

Kapustę należy pozbawić wierzchnich liści, następnie drobno poszatkować i wrzucić do garnka, dodać czerwone wino i smalec i dusić około 40 minut. Gdy kapusta osiągnie miękkość należy doprawić ją do smaku przyprawami: solą i pieprzem oraz cukrem. W miarę potrzeby można dodać do kapusty około 2 łyżek wody. Zagotować.

Podobne przepisy

Ziemniaki podsmażane

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Pierogi

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-07

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Placuszki z gotowanych ziemniaków

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Jarskie

Niezawodne ciasto na pizzę

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Jarskie

Racuszki ze zsiadłego mleka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-27

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Fritata z botwinką i ogórkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie