Przepis na Dorsz po haitańsku

Dodano przez:
Ile porcji:
40
Łączny czas przyrządzania:
5 min.
Czas przygotowania:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
890
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Przepis została opublikowana w dniu: 17.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2084 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Dorsz po haitańsku?

Filety zamarynować w soku z cytryn na kilka godzin. Przesmażyć na maśle pokrajaną na plasterki cebulę oraz oczyszczone z gniazdek nasiennych i pokrajane strąki papryki. Rybę gotować 25 min. na małym ogniu, zalewając ją marynatą wymieszaną z wodą, tak aby ryba była zupełnie przykryta. Podawać rybę na półmisku, ułożoną na przesmażonej cebuli i papryce.

Podobne przepisy

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Tatar z wędzonego łososia ze szczypiorkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ryby

Pstrąg w śmietanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-05

Dodany przez: graszka0604

Kategoria: Ryby

Gniazdka z tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Ryba w galarecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Cytrynowy łosoś

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ryby