Przepis na Domowy keczup

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1543
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Przepis została opublikowana w dniu: 04.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2260 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Domowy keczup?

Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy. Pomidory kroimy w kostkę. Następnie 2 łyżki wody zagotowujemy z białym winem, dodajemy warzywa, gotujemy około 30 minut. Następnie dodajemy 2 łyżki oliwy, przecieramy. Przecier gotujemy 20 minut. Następnie keczup przyprawiamy na pikantnie solą, pieprzem, cukrem i octem, przelewamy do słoików. Dobrze zakręcamy i pasteryzujemy około 30 minut.

Podobne przepisy

Jagody w cukrze

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Przetwory

Jabłkowa konfitura

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-08-11

Dodany przez: mati

Kategoria: Przetwory

Smalec z jabłkami

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Ogórki małosolne z koperkiem

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Dżemz dyni i jabłek

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-11

Dodany przez: weramera

Kategoria: Przetwory

Marynowane pomidorki koktajlowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-16

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory