Przepis na Domowe wędliny

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
720 min.
Czas przygotowania:
12 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2142
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdrowe dietetyczne wędliny

Receptura została dodana w dniu: 11.04.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2313 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Domowe wędliny?

Kawałek wytrybowanego schabu (odłączony od kości) nacieram warzywkiem i majerankiem, czosnkiem i papryką słodką. Od razu wkładam do większego worka foliowego, zawijam szczelnie aby nie było powietrza.

Wskazane jest założyć brzegi woreczka do wewnątrz i zawijać dalej (wzmocnienie boków). Po dokładnym zawinięciu owijam sznurkiem (nie za cienki) bardzo mocno odstępy 0,5-1 cm. Tak owinięty schab wkładam do garnka z zimną wodą i stawiam na gaz.

Od momentu zagotowania (z zegarkiem w ręku) cieńszy schab gotuję 6-7 minut grubszy do 10. Zdejmuję z gazu i w tej wodzie ma wystygnąć. Po wystygnięciu rozcinam folię. Schab ten podaje się na zimno

Podobne przepisy

Piersi z kurczaka ze szpinakiem w środku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-08-28

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Wątróbka z cebulą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kotlet mielony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Żeberka w miodzie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Gulasz a’la mexico

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-08-18

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Parówki „wygibaski”

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne