Przepis na Domowe kopytka

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2183
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Domowe kopytka?

Ziemniaki należy obrać, umyć, a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej aby trochę postały. Zimne, ugotowane ziemniaki należy przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa na stolnicy wysypać odrobinę mąki, wyłożyć na nią ziemniaki, wyrobić z jajkami i resztą mąki soląc do smaku. Ciasto po wyrobieniu należy rozwałkowywać w cienkie pasy i kroić w kopytka. Gotować wrzucając na osolony wrzątek do momentu ich wypłynięcia. Podawać polane stopionym tłuszczem.

Podobne przepisy

Ziemniaczane sprężynki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa

Szparagi po polsku

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-28

Dodany przez: beka

Kategoria: Warzywa

Smażona kapusta na czerwono

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-16

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa

Marchew na słodko

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Warzywa

Bułgarski cukiniowy placek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa

Mizeria z ogórków

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Warzywa