Przepis na Domowe kopytka

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2176
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Domowe kopytka?

Ziemniaki należy obrać, umyć, a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej aby trochę postały. Zimne, ugotowane ziemniaki należy przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa na stolnicy wysypać odrobinę mąki, wyłożyć na nią ziemniaki, wyrobić z jajkami i resztą mąki soląc do smaku. Ciasto po wyrobieniu należy rozwałkowywać w cienkie pasy i kroić w kopytka. Gotować wrzucając na osolony wrzątek do momentu ich wypłynięcia. Podawać polane stopionym tłuszczem.

Podobne przepisy

Duszone tarte pieczarki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-04

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Wiosenna potrawka wegetariańska

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-18

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Warzywa

Tarta marchewka dla maluszka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-02

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Warzywa

Młoda kapusta z patelni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-01

Dodany przez: eva45

Kategoria: Warzywa

Smażone grzybki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-11

Dodany przez: monika4

Kategoria: Warzywa

Seler naciowy w panierce

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 53 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Warzywa