Przepis na Czerwona sałatka kapuściana

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
777
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sałatki

Składniki

Jak zrobić Czerwona sałatka kapuściana?

Warzywa myjemy, kapustę szatkujemy, marchewki obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach, pory kroimy w krążki. Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do niego oliwę, przyprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem polewamy wymieszane w jednym naczyniu warzywa.

Podobne przepisy

Sałatka z warzyw

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Sałatki

Sałatka rzodkiewkowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-19

Dodany przez: monika4

Kategoria: Sałatki

Papryka z ogórkami i kalarepą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Wiosenna sałatka ekspresowa

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Sałatki

Sałatka z brokułem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Sałatki

Buraczki do obiadu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: madi356

Kategoria: Sałatki