Przepis na Czerwona sałatka kapuściana

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
744
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sałatki

Składniki

Jak zrobić Czerwona sałatka kapuściana?

Warzywa myjemy, kapustę szatkujemy, marchewki obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach, pory kroimy w krążki. Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do niego oliwę, przyprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem polewamy wymieszane w jednym naczyniu warzywa.

Podobne przepisy

Sałatka Caprese

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Sałatka warzywno – owocowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Sałatki

Sałata z fetą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-15

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Sałatki

Sałatka ala Julcia

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-20

Dodany przez: halina

Kategoria: Sałatki

Sałatka owocowa z bitą śmietaną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-02-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Sałatka z makaronem i porem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-30

Dodany przez: madi356

Kategoria: Sałatki