Ciasto:
z podanych składników wyrobić ciasto, następnie wstawić do zamrażarki na godzinę, po tym czasie ciasto zetrzeć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i dokładnie wylepić brzegi. Masa serowa:
jedną czekoladę pokroić w kostkę, drugą połamać i razem ze śmietaną stopić w garnuszku. Ser przełożyć do miski i utrzeć razem z jajkami, cukrem, kakao i budyniem. Całość dokładnie zmiksować. Na koniec dodać stopioną czekoladę ze śmietaną. Wymieszać. Dodać wiśnie i pokrojoną w kostkę czekoladę i ponownie wymieszać. Masę przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 180c przez około 60 minut.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Ile porcji: 20
Czas przyrządzenia: 120 min.
Data dodania: 2022-09-17
Dodany przez: malg0kolczyk0wnia
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta