Przepis na Czekoladowa masa do ciast i tortów

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4478
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Czekoladowa masa do ciast i tortów?

Zagotowujemy mleko, dodajemy do niego oba cukry. Kakao mieszamy z mlekiem w proszku i stopniowo dodajemy do gotującego się mleka, stale mieszając, by nie utworzyły się grudki. Zestawiamy z ognia, mieszając wlewamy oliwę i koniak.

Podobne przepisy

Kruche łódeczki z czekoladą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: IKM

Kategoria: Desery

Galaretka na soku truskawkowym

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Ciasto na ptysie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Placuszki z jabłkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Desery

Pucharek owocowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Desery

Polewa z wodą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-27

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Desery