Jestem makaronowym zakupoholikiem 🙂 Moja makaronowa szafka pęka w szwach, bo makaron jemy tak często jak reszta polski ziemniaki. A to moja zdobycz z włoskiego sklepu z Częstochowy sklepu kolonialnego.
Zamarynować krewetki w 2 łyżkach oliwy z oliwy, soku z 1/2 cytryny i łyżce czosnku niedźwiedziego, odstawić na min. 30 minut.
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebule i czosnek, dodać cześć pietruszki i posiekaną chili. Wrzucić krewetki z marynatą, smazyc razem pół minuty. Dodać pomidory, wlać wino do odparowania. Uzupełnić w razie potrzeby woda jeżeli sos zbyt mocno zgęstnieje. Doprawić sola, pieprzem i sokiem z cytryny.
W międzyczasie ugotować spaghetti al dente, odcedzić. Podawać z sosem posypane pietruszka
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony