Przepis na Cytrynowy morszczuk pieczony w folii

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4783
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

  • morszczuk 3 płaty
  • cytryna 1 szt
  • oliwa z oliwek
  • pieprz cytrynowy
  • pieprz ziołowy
  • trawa cytrynowa
  • sól ziołowa

Akcesoria

  • folia aluminiowa
  • folia aluminiowa

Jak zrobić Cytrynowy morszczuk pieczony w folii?

Ryby delikatnie umyć. Jeśli są mrożone pozostawić do rozmrożenia, osuszyć i dopiero potem przyrządzać. Morszczuka posmarować odrobiną oliwy, i posypać przyprawami (pieprz cytrynowy, pieprz ziołowy, sproszkowana trawa cytrynowa, sól ziołowa) oraz obłożyć plasterkami cytryny.

Każdą rybę oddzielnie zawinąć szczelnie w aluminiową folię i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 15 min, nie dłużej, aby się nie rozpadła. Wyjąć z piekarnika, zdjąć cytryny i przełożyć na talerze.

Podobne przepisy

Ryba wigilijna

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby

Dorsz w pikantnym sosie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-30

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Ryby

Ryba w szarym sosie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby

Smażona ryba

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-27

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Ryba w sosie pomidorowym

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Ryby

Cytrynowy morszczuk pieczony w folii

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby