Czekoladę drobno posiekać. Masło utrzeć na pianę, nie przerywając ucierania, dodawać cukier i jajka. Obydwa rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiać bezpośrednio do masy, dodać czekoladę, dokładnie wymieszać. Formę posmarować masłem i wysypać mąką. Wlać przygotowane ciasto, piec 30-35minut w temp 170-190stC. Wyłożyć na deskę kuchenną, ostudzić. Zimnemu ciastu nadać formę cymbałków: po obu stronach ukośnie odciąć wąskie, podłużne trójkąty, tak by jeden koniec ciasta był szerszy od drugiego. Polewę rozpuścić i równomiernie rozsmarować na cieście. Nożyczkami pociąć opłatek na prostokątne klawisze, przyklejając je do wilgotnej polewy. Przygotować pałeczki: czekoladki nakłuć czubkiem noża, tak by powstała niewielka dziurka. W otwory wetknąć waflowe rurki. Za pomocą pisaka cukrowego namalować na drugim opłatku życzenia urodzinowe lub fragment partytury
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta