Białka ubić z cukrem dodać 4 żółtka i olej, wsypać mąkę z proszkiem.Ciasto podzielić na 4 części. Do pierwszego dodać 2łyżki mąki i 1 żółtko.Do 2 dodać kisiel i 1 żółtko. Do 3 dodać mak i 1 żółtko. Do 4 dodać kakao i 1 żółtko.
Na wysmarowaną blaszkę wylać jedno ciasto i następne wylewać jedno po drugim. Po tej czynności po cieście lekko przejechać wykałaczką.
Upiec ciasto 180*przez 30-40 minut
Masa:
Galaretkę rozpuścić tak jak pisze na opakowaniu i ostudzić (musi być tężejąca). Śmietanę ubić i wlać do niej galaretkę.
Ciasto przekroić 2 razy i przełożyć masą. Udekorować według uznania polewą lub cukrem pudrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta