Przepis na Cukinia nadziewana

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2027
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy na grilla, Warzywa

Składniki

Jak zrobić Cukinia nadziewana?

Obraną cukinię przekroić wzdłuż na połowy, usunąć gniazda nasienne. W to miejsce włożyć pokrojone pomidory i morele. Posypać obficie tymiankiem i majerankiem, posolić. Złożyć połówki, zawinąć w posmarowaną olejem folię aluminiową. Piec na rozgrzanym ruszcie ok. 30-40 min. Odwinąć z folii, podzielić w poprzek na porcje. Podając, posypać drobno utartym serem żółtym.

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa z sosem tzatzyki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia polska

Nadziewany bakłażan

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Szpinak z czosnkiem do obiadu

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Kapusta kiszona do golonki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Warzywa

Młoda kapusta zasmażana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Warzywa

Warzywa w zalewie octowej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory