Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z solą. Powstałą masą nacieramy mięso. Pomarańcze sparzamy i dokładnie szorujemy. Jedną sztukę kroimy w plastry razem ze skórką. Drugą pomarańcz obieramy ze skórki. Z obranej pomarańczy i dwóch pozostałych wyciskamy sok i mieszamy go z sokiem z cytryny. Sokiem zalewamy mięso i odstawiamy do lodówki na ok. 8 godz. Po tym czasie mięso wyjmujemy z zalewy, lekko osuszamy i oprószamy pieprzem. Miód mieszamy z tymiankiem i powstałą masą smarujemy mięso. Mięso przekładamy do formy żaroodpornej i pieczemy ok. 1, 5 godz. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni c. Mięso podlewamy zalewą cytrusową i bulionem. Podajemy udekorowane plastrami pomarańczy i cienkimi paseczkami sparzonej skórki z pomarańczy.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne