Do przesianej mąki dodajemy roztopioną margarynę, rozmącone jaja, proszek do pieczenia, cukier puder i skórkę otartą z pomarańczy. Wymienione składniki mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Masę dzielimy na 3 części i pieczemy każdą oddzielnie w formie tej samej wielkości. Pieczemy przez 12 minut w 180 stopniach. W 1/2 litra zagotowanej wody rozpuszczamy cukier. Z pomarańczy wyciskamy sok i miksujemy z nim żółtka, sproszkowany kisiel oraz mąkę ziemniaczaną. Wszystko przelewamy do gotującej się wody z cukrem. Przez chwilę gotujemy wszystko na małym ogniu. Jeszcze ciepłą masą smarujemy upieczone ciasto, części układamy jedna na drugą. Wierzch ciasta można udekorować lukrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta