Receptura została opublikowana w dniu: 06.09.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2549 osób!
Na zdrowie!
Tortownicę należy wysmarować masłem i wysypać 1/2 sezamu. Masło sezamowe, cukier puder, cukier brązowy i skórkę pomarańczową należy ze sobą wymieszać i miksować do momentu uzyskania jednolitej masy. Dodać jogurt naturalny i sok pomarańczowy, dokładnie ubić. Do masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól, przyprawy korzenne, posiekane orzechy pistacjowe, pozostałe nasiona sezamu, posiekane drobno daktyle. Całość należy dokładnie wymieszać. Piekarnik należy nagrzać do temp. 170 stopni, masę przełożyć do tortownicy i piec przez około 45 minut.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta