Przepis na Ciasto z pierniczkami

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
6375
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ciasto z pierniczkami?

Upiec biszkopt: Białka ubić, dodać cukier i żółtka i resztę składników.
Piec w temp 160-180C ok 30-40min.
Przekroić na pół.
Jabłka zetrzeć i podsmażyć. Dodać agrestowe galaretki w proszku. Przestudzić.
Czerwoną galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wody. Śmietanę ubić wg przepisu, dodać tężejącą galaretkę.

Przełożenie: na jednej części biszkoptu wyłożyć tężejące jabłka, na nich ułożyć pierniczki, przykryć masą z bitej śmietany i nałożyć drugi biszkopt.

Podobne przepisy

Ciasto cytrynowe z ciasteczkami maślanymi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-02-09

Dodany przez: teresa1949

Kategoria: Ciasta

Ciasto kakaowe z budyniem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Dżdżownica

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Sernik z makiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Placek z herbatnikami

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Makowiec na kruchym spodzie z posypką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Ciasta