Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać przez stolnicę i przesiekać z margaryną i cukrem. Dodać żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto. Owinąć je w lnianą ściereczkę lub folię aluminiową i wstawić na 3 godziny do lodówki. Formę do pieczenia posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjęte z lodówki ciasto podzielić na dwie części. Jedną zetrzeć na grubej tarce „na pazurkach” wprost na blachę. Posmarować dżemem pomarańczowym i przykryć drugą połową ciasta również startą na tace. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zaraz po wyjęciu z pieca pokroić na kwadraty i posypać cukrem pudrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta