Przepis na Ciasto w toffi i orzechach

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas pieczenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
765
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

Jak zrobić Ciasto w toffi i orzechach?

Margarynę ucieramy z miodem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, jajami, mąką przesianą sodą oczyszczoną. Dokładnie mieszamy i ugniatamy ciasto, które następnie dzielimy na połówki i rozwałkowujemy. Oddzielnie pieczemy w formach wysmarowanych masłem i oprószonych mąką. Pieczemy przez kwadrans w piekarniku rozgrzanym do ponad 180 stopni. Mleko kondensowane rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z żelatyną na sztywną pianę. Jedną część ciasta smarujemy kremem śmietanowym, nakrywamy drugą połówką, wylewamy obficie krem i posypujemy startymi orzechami.

Podobne przepisy

Pomarańczowy koktajl zdrowia

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery

Naleśniki z musem truskawkowym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-02

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Desery

Deser tiramisu

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Naleśniki z truskawkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Wspomninie lata

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ciasta

Omlety owocowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Desery