Przepis na Ciasto w toffi i orzechach

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas pieczenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
819
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

Jak zrobić Ciasto w toffi i orzechach?

Margarynę ucieramy z miodem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, jajami, mąką przesianą sodą oczyszczoną. Dokładnie mieszamy i ugniatamy ciasto, które następnie dzielimy na połówki i rozwałkowujemy. Oddzielnie pieczemy w formach wysmarowanych masłem i oprószonych mąką. Pieczemy przez kwadrans w piekarniku rozgrzanym do ponad 180 stopni. Mleko kondensowane rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z żelatyną na sztywną pianę. Jedną część ciasta smarujemy kremem śmietanowym, nakrywamy drugą połówką, wylewamy obficie krem i posypujemy startymi orzechami.

Podobne przepisy

Efektowne wafle

Ile porcji: 25

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Ciasta

Owocowy deser z bitą śmietaną

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Galaretka domowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: malinka

Kategoria: Desery

Szarlotka na gorąco

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Desery

Muffinki brownie

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Desery

Kokosowy deser

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-22

Dodany przez: halina

Kategoria: Desery