Przepis na Ciasto w toffi i orzechach

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas pieczenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
796
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

Jak zrobić Ciasto w toffi i orzechach?

Margarynę ucieramy z miodem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, jajami, mąką przesianą sodą oczyszczoną. Dokładnie mieszamy i ugniatamy ciasto, które następnie dzielimy na połówki i rozwałkowujemy. Oddzielnie pieczemy w formach wysmarowanych masłem i oprószonych mąką. Pieczemy przez kwadrans w piekarniku rozgrzanym do ponad 180 stopni. Mleko kondensowane rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z żelatyną na sztywną pianę. Jedną część ciasta smarujemy kremem śmietanowym, nakrywamy drugą połówką, wylewamy obficie krem i posypujemy startymi orzechami.

Podobne przepisy

Deser truskawkowo-waniliowo-jagodowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: madi356

Kategoria: Desery

Lody kakaowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Desery

Deser Patusia

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Desery

Pancakes

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: m3lka

Kategoria: Desery

Farsz do naleśników na słodko

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Kolorowy szybki deserek

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Desery