Przepis na Ciasto truskawkowo-rabarbarowe

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4325
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Można ubić pianę z białek z trzema łyżkami cukru, wlać na owoce, następnie ułożyć górną warstwę ciasta.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ciasto truskawkowo-rabarbarowe?

Do naczynia włożyć margarynę/ wyjąć z lodówki na trzy godziny, będzie miękka/. Dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia, przesiane przez sito. Wyrobić ciasto. Formę prostokątną wyłożyć papierem do pieczenia. Dwie trzecie ciasta ułożyć na blasze, nakłuć widelcem, piec w 180 stopniach, 20 minut. Rabarbar i truskawki oczyścić, umyć, osuszyć. Rabarbar pociąć w słupki 1,2 centymetrowe. Truskawki i rabarbar układać naprzemiennie na cieście. Ułożyć warstwę pozostałego ciasta, rwąc kawałki palcami. Piec jeszcze do pół godziny w 180 stopniach. Ostudzone posypać cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Orzechowy biszkopt

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2022-12-13

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka „Ananasowe Delicje”

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-29

Dodany przez: dzikiryz

Kategoria: Ciasta

Babka „Kryzysowa”

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-06

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Ciasta

Wiosenny Szrek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: eva45

Kategoria: Ciasta

Mazurek migdałowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-26

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Ciasta

Różowy biszkopt

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta