Można ubić pianę z białek z trzema łyżkami cukru, wlać na owoce, następnie ułożyć górną warstwę ciasta.
Do naczynia włożyć margarynę/ wyjąć z lodówki na trzy godziny, będzie miękka/. Dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia, przesiane przez sito. Wyrobić ciasto. Formę prostokątną wyłożyć papierem do pieczenia. Dwie trzecie ciasta ułożyć na blasze, nakłuć widelcem, piec w 180 stopniach, 20 minut. Rabarbar i truskawki oczyścić, umyć, osuszyć. Rabarbar pociąć w słupki 1,2 centymetrowe. Truskawki i rabarbar układać naprzemiennie na cieście. Ułożyć warstwę pozostałego ciasta, rwąc kawałki palcami. Piec jeszcze do pół godziny w 180 stopniach. Ostudzone posypać cukrem pudrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta