Białka ubić na sztywna pianę, dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając a następnie żółtka – dalej ubijając.
Do masy jajecznej dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia – delikatnie wymieszać łyżką. Czas pieczenia 20-30minut w tem. 180%.
Drugi biszkopt zrobić i upiec tak samo. Po ostygnięciu przekroić na polowe.
Masa:
2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W 1 szklance mleka rozrobić mąkę z budyniem. Gdy mleko zacznie się gotować dodać rozrobioną mąkę i budyń. Ugotowana masę pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu utrzeć z margaryną.
Przełożenie ciasta:
biszkopt, połowa masy, biszkopt, masa krówkowa, biszkopt, resztę masa, biszkopt, masa krówkowa.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta