Przepis na Ciasto „Słodziak”

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
70 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas pieczenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2982
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

biszkopt 1

biszkopt 2

Masa

  • mleko 3 szkl
  • mąka 1 szkl
  • budyń śmietankowy 1 szt

Masa

Dodatkowo

  • masa krówkowa gotowa o smaku kajmak 2 puszki po 400g

Jak zrobić Ciasto „Słodziak”?

Białka ubić na sztywna pianę, dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając a następnie żółtka – dalej ubijając.

Do masy jajecznej dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia – delikatnie wymieszać łyżką. Czas pieczenia 20-30minut w tem. 180%.

Drugi biszkopt zrobić i upiec tak samo. Po ostygnięciu przekroić na polowe.

Masa:
2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W 1 szklance mleka rozrobić mąkę z budyniem. Gdy mleko zacznie się gotować dodać rozrobioną mąkę i budyń. Ugotowana masę pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu utrzeć z margaryną.

Przełożenie ciasta:
biszkopt, połowa masy, biszkopt, masa krówkowa, biszkopt, resztę masa, biszkopt, masa krówkowa.

Podobne przepisy

Tort z masą śmietanową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Ananaski w cieście

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Blok czekoladowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-02

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Zebra inaczej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: anullka7

Kategoria: Ciasta

Truskawkowiec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-15

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Tarta z rabarbarem i owocami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-09-17

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta