Ciasto zrobione wg przepisu z miesięcznika Olivia z miesiąca czerwca lub lipca 2011
Masło roztopić, wystudzić, wymieszać ze śmietaną, aromatem i odstawić. W misce połączyć suche składniki: mąkę, proszek, zmielone migdały. Odmierzyć 200g cukru pudru, wsypać do miski, dodać 5 jajek i utrzeć w mikserze na gładką masę. Dodać do masy masło ze śmietaną, wymieszać, wsypać mąkę z migdałami i dokładnie wymieszać. Owoce umyć, odłożyć 100g do dekoracji, resztę wmieszać do masy. Piekarnik nastawić na 160st. Blaszkę o wymiarach 32 x 24 wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do niej masę. Białka ubić z pozostałym cukrem pudrem na sztywną pianę. Rozłożyć na cieście w blaszce. I posypać migdałami. Wstawić do piekarnika na 70 minut. Przed końcem pieczenia sprawdzić patyczkiem czy nie potrzeba więcej czasu. Wystudzone ciasto udekorować owocami i posypać cukrem pudrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta