Przepis na Ciasto mandarynkowe

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
25 m
Czas pieczenia:
55 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
929
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Ciasto mandarynkowe?

Mandarynki obieramy, dzielimy na cząstki i każdą z nich kroimy na dwie, trzy części. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy po jajku. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy do masy. Dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy mandarynki i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej pergaminem wąskiej blaszki i pieczemy ok. 55 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Przygotowujemy lukier: cukier puder ucieramy z sokiem mandarynkowym na jednolitą masę a następnie polewamy ciasto.

Podobne przepisy

Ciasto na faworki Kryśki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Ciasta

Biszkopt różowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-21

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Polewa na ciasta

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Ciasto z galaretką i kremem

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Ciasta

Murzynek przekładany

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Babka smaczna i tania

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-03

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta