Przepis na Ciasto mandarynkowe

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
25 m
Czas pieczenia:
55 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
979
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Ciasto mandarynkowe?

Mandarynki obieramy, dzielimy na cząstki i każdą z nich kroimy na dwie, trzy części. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy po jajku. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy do masy. Dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy mandarynki i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej pergaminem wąskiej blaszki i pieczemy ok. 55 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Przygotowujemy lukier: cukier puder ucieramy z sokiem mandarynkowym na jednolitą masę a następnie polewamy ciasto.

Podobne przepisy

Babeczki z przeczkami czerwonymi

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka maślane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Szybki placek z ananasem

Ile porcji: 11

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Ciasta

Ciasto na karpatkę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Babka drożdżowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-23

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka czekoladowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: dodzia

Kategoria: Ciasta