Przepis została opublikowana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2639 odwiedzających!
Bon Appétit!
Białka jaj ubić na sztywną pianę. Dodać przesianą przez sito mąkę. Cukier, mak i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki zmiksować. Ciasto wylać na okrągłą, wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą blachę. Piec ok. 35 minut w temp. 180 stopni. Galaretkę rozpuścić z żelatyną w pół szklance gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder. Kiedy galaretka z żelatyną zacznie tężeć dodać do ubitej śmietany. Dokładnie wymieszać. Placek makowy rozciąć na dwa. W środek nałożyć tężejącą śmietanę, przykryć drugim plackiem. Ciasto polać polewą czekoladową lub orzechową. Włożyć do lodówki na ok. 45 minut.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta