Bardzo łatwe i szybkie ciasto!
1. Margarynę siekamy lub ścieramy na tarce.
2. Mieszamy z mąką.
3. Dodajemy wszystkie składniki i szybko wyrabiamy ciasto.
4. Ciasto wkładamy do lodówki na 30 min.
5. Ciasto dzielimy na 2 części. Pierwszą rozwałkowujemy i wsadzamy do dokładnie wysmarowanej margaryną blachy i posypanej bułką tartą. Pieczemy 10-15 min w temperaturze 200*C.
6. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki, posypujemy 3-5 łyżkami cukru, odstawiamy. Po wypuszczeniu soku – odciskamy go.
7. Rabarbar wykładamy na przypieczone ciasto, przykrywamy rozwałkowaną drugą częścią ciasta i pieczemy około 20-30 min w temperaturze 180*C.
8. Posypujemy cukrem pudrem do dekoracji.
SMACZNEGO !!
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta