Przepis na Ciasto extra

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
5196
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

biszkopt

masa buddyniowa

masa śmietanowa

  • śmietana kremówka 1/2 l
  • śmietana śnieżka 2 op
  • biała czekolada 1 tabliczka
  • żelatyna 2 łyżki
  • słodkie mleko 3 łyżki

dekoracja

  • mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
  • wiórka kokosowe

Jak zrobić Ciasto extra?

Biszkopt: z białek ubijamy pianę na sztywno, dodajemy cukier, żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Pieczemy w temp. 180*C przez 40 minut.
Masa budyniowa: z mleka i budyni gotujemy budyń, dodając cukier do smaku.
Masa śmietanowa: Białą czekoladę rozpuszczamy z 1 łyżką mleka. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach mleka. Śmietanę kremówkę ubijamy razem ze śnieżką, dodajemy rozpuszczoną czekoladę oraz żelatynę.
Dekoracja: puszkę mleka skondensowanego gotujemy przez 3 godziny.
Ułożenia ciasta: biszkopt-masa budyniowa-masa śmietanowa-wierzch smarujemy gorącym karmelem i dekorujemy wiórkami kokosowymi.

Podobne przepisy

Krakowskie kremówki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-02

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ciasta

Masa makowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-03

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Babka z kisieli

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Charlotte Royale

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-09-16

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Makowiec na kruchym spodzie z posypką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Ciasta

Bułki drożdżowe Kryśki

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Ciasta