Mleko, cukier i margarynę podgrzać i mieszać, aż cukier i tłuszcz się rozpuści. Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże, wymieszać z łyżką maki i odstawić do wyrośnięcia na kilka minut. Jajka spienić mikserem, dodać rozczyn i stopniowo dodawać mąkę.
Ciasto wyrobić i odstawić na ok. Pół godziny do wyrośnięcia. Połowę ciasta wyłożyć do blaszki, potem ułożyć pokrojone na ósemki (bez pestek) nektarynki i przykryć resztą ciasta. Wszystkie składniki na kruszonkę włożyć do miski, palcami wyrobić kruszonkę i posypać kruszonką ciasto.
Jak ciasto ponownie wyrośnie, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec przez ok. 50 minut.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery