Przepis na Ciasto delicjowe

Dodano przez:
Ile porcji:
15
Łączny czas przyrządzania:
100 min.
Czas przygotowania:
100 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1596
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

bardzo bardzo dobre

Zdjęcia

ciasto

masa

dodatkowo

  • galaretka cytrynowa 2 opakowania
  • ciastka delicje pół kg

Akcesoria

  • brytfanna
  • mikser

Jak zrobić Ciasto delicjowe?

Ciasto:
białka ubić, dodać cukier. 3 żółtka rozmieszać z 2 łyżkami wody. Dodać do piany i na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto upiec w 180 st.

Masa:
35 ml mleka zagotować z cukrem. A w reszcie mleka wymieszać żółtka, mąkę, i wlać do gotującego się mleka. Gdy się zagotuje odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć i dodawać po łyżce budyniu.

Ciasto przekroić na pół. Dać na to trochę masy, na to dać biszkopty, wylać na to galaretkę z 1 opakowania. Poczekać aż stężeje, następnie na to dać masę, przykryć drugą częścią ciasta. Następnie posmarować masą i ozdobić nią mąki. Tak przygotowany placek zalać tężejącą galaretką.

Podobne przepisy

Ciemno- jasny przekładaniec

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2023-01-04

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Biszkopt piaskowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Babka piaskowa cytrynowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z ciasteczkami

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Domowe wafle

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Masa kawowa

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-11

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta