Przepis została dodana w dniu: 26.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2059 osób!
Smacznego!
Mąkę przesiać do miski. We wgłębieniu w mące przygotować rozczyn: wkruszyć drożdże, wlać letnie mleko i zamieszać z niewielką ilością mąki. Pozostawić do wyrośnięcia. Margarynę stopić, razem z solą wlać do mąki z rozczynem i wyrabiać tak długo, aż będą powstawały pęcherzyki powietrza. Odstawić ciasto w ciepłe miejsce na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Cebule obrać, pokroić w plastry. Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni. Dodać krążki cebuli, zeszklić. Formę posmarować tłuszczem. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto i wyłożyć nim formę. Zostawić na 15 minut do ponownego wyrośnięcia. Śmietanę rozmieszać z jajkami, solą i kminkiem. Dodać cebulę z boczkiem, wymieszać. Masę rozprowadzić na cieście. Wstawić do piekarnika. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta