Jeśli lubisz budyń to musisz zrobić to ciasto – jest niesamowite.
Przepis została dodana w dniu: 18.03.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2282 odwiedzających!
Na zdrowie!
Składniki na ciasto zagnieść i wyłożyć ciastem blachę. Na litrze mleka ugotować budyń czekoladowy z 3 porcji i gorącym budyniem wysmarować surowe ciasto. Gdy będzie stygło zrobić masę serową.
Utrzeć margarynę z cukrem i ciągle mieszając dodawać serek waniliowy, żółtka, a na koniec wsypać budyń śmietankowy i pianę ubita z 4 białek.
Masę serową wyłożyć na ostygniętą masę budyniową. Ciasto wstawić do piekarnika i piec 45 minut w 180 st. Po upieczeniu wystudzić, polać gotową polewą czekoladową i udekorować wiórkami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta