Przepis na Ciasteczka – biszkopciki

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
963
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Ciasteczka – biszkopciki?

Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na biały puch. Pod koniec ucierania dodajemy cukier waniliowy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę z białek delikatnie porcjami dodajemy do masy żółtkowej wraz z mąką. Gotowe ciasto przekładamy do szprycy z szeroką końcówką. Blaszkę do pieczenia smarujemy olejem. Na natłuszczoną blaszkę wyciskamy podłużne biszkopciki. Pieczemy do zrumienienia w temp. 180 stopni C. Takie ciasteczka po wystudzeniu możemy przechowywać w zakręcanym słoju.

Podobne przepisy

Biszkopt z nektaryną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-06

Dodany przez: Junior

Kategoria: Ciasta

Jogurtowe ciasto

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-12

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Mufinki jagodowe

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Bułeczki z serkiem i jagodami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Ucierane ciasto ze śliwkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Kruche ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-06-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta