Przepis na Chrupiące zielone warzywa zasmażane z krewetkami

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1080
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

  • krewetki królewskie 75 g
  • cebula 1
  • chilli 1
  • ząbek czosnku 1
  • olej 2 łyżki
  • cukinia 2
  • groszek 100 g
  • zimna woda 75
  • szczypior 3
  • kolendra 1 łyżka
  • sos z czarnej fasoli 4 łyżeczki

Jak zrobić Chrupiące zielone warzywa zasmażane z krewetkami?

Cebulę grubo pokroić, chili obrać z pestek i cienko pokroić, czosnek drobno pokroić i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Dodać cukinię (pokroić na ukos w plastry o grubości 3 mm), zielony groszek i wodę.

Następnie dodać krewetki, kolendrę i sos z czarnej fasoli. Smażyć kilka minut. Podawać z ryżem przygotowanym na parze lub z gotowanymi kopytkami. Udekorować odrobiną kolendry wg uznania.

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-16

Dodany przez: jelonek

Kategoria: Warzywa

Kalafior z warzywami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Warzywa

Włoszczyzna parowana

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Nadziewane ziemniaki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Warzywa

Brokuł i kalafior na parze

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Warzywa

Mizeria z ogórków

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Warzywa