Przepis na Brukselka zasmażana

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3151
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Brukselkę można dodatkowo smażyć z boczkiem albo bułką tartą lub parmezanem.
Polecam jako dodatek do wieprzowiny.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Brukselka zasmażana?

Brukselkę obrać z uszkodzonych liści, opłukać, zalać wodą, posolić i gotować 10 minut. Odcedzić i przełożyć do garnka, dodać masło i dusić aż brukselka zmięknie. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki

Podobne przepisy

Pasta z rzodkiewek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-02

Dodany przez: kermit

Kategoria: Warzywa

Gołąbki ziemniaczane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Warzywa

Nadziewane ogórki

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-27

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Warzywa

Kapuściany kotlet

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Sok pomidorowo – warzywny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-15

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Desery

Gotowane ziemniaki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-16

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Warzywa