Przepis na Brokuły w sosie francuskim

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1121
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Przepis została dodana w dniu: 17.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2837 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • brokuły 1,5 kg

sos

  • natka pietruszki 1 pęczek
  • kapary 2 łyżki
  • szparagi 1/2 puszki
  • ocet estragonowy 2 łyżki
  • olej 5 łyżek
  • musztarda ziołowa 1 łyżka
  • jajka 3 sztuki
  • czosnek w proszku
  • sól, pieprz

Jak zrobić Brokuły w sosie francuskim?

Brokuły podzielić na różyczki, umyć. Włożyć do osolonego wrzątku, gotować na małym ogniu 8-10 minut. Odcedzić. Najlepiej ugotować je tuż przed podaniem, aby były ciepłe. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Natkę posiekać, szparagi pokroić na małe kawałki. Z octu, oleju, musztardy i przypraw przyrządzić sos. Dodać kapary, szparagi oraz jajka, wymieszać i jeszcze raz przyprawić całość do smaku. Brokuły ułożyć na talerzu i polać sosem. Podawać na ciepło.

Podobne przepisy

Fasola szparagowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2012-04-16

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Warzywa

Marchewka na krótko

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-11

Dodany przez: malinka

Kategoria: Warzywa

Sok pomidorowo – warzywny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Desery

Warzywa po wegetariańsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-21

Dodany przez: grawer

Kategoria: Warzywa

Marchewka z cynamonem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Warzywa

Kukurydza z wody

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2013-09-05

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Warzywa