Przepis na Biszkopt z chleba razowego

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1358
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została dodana w dniu: 17.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2514 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

  • czerstwy razowy chleb 0,25 szt
  • masło 1 łyżka
  • bułka tarta 1 łyżeczka
  • cukier 1 szklanka
  • jajka 6 szt
  • cukier puder 1 łyżka
  • kawa 1 łyżeczka

Jak zrobić Biszkopt z chleba razowego?

Chleb razowy mielimy w maszynce. Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Żółtka ucieramy z cukrem. Z białek ubijamy pianę, dodając na końcu cukier puder. Do żółtek dodajemy białka, zmielony chleb razowy i kawę. Wlewamy do tortownicy i pieczemy przez ok. 30 min w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu możemy przełożyć marmoladą lub dowolną masą.

Podobne przepisy

Poranna rosa

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2011-04-21

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ciasta

Groszek ptysiowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Ciasto a’ la tulipan

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2011-05-07

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Placek piankowy z winogronem

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-19

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Karpatka z kremem budyniowym

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-08-24

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Ciasta

Tort cytrynowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta