Przepis na Magdalenki

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1111
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Magdalenki?

Masło ucierać 10 min, na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodawać pojedynczo jajka i ucierać 3 min, za każdym razem, wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać rum i wymieszać. Przygotowane ciasto nakładać do wysmarowanych masłem i posypanych mąką foremek w kształcie małych, prążkowanych muszelek, wypełniając je do 3/4 wysokości i piec 10-15 min. W gorącym piekarniku.

Podobne przepisy

Placek z serkiem mascarpone i czekoladą

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ciasta

Masa budyniowa na biszkopt

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-23

Dodany przez: Pola

Kategoria: Ciasta

Tort ananasowy

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Chałwa domowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Jabłecznik kokosowy

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Masa waniliowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta