Przepis na Biszkopt parzony

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
8601
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Biszkopt parzony?

Przesiewamy mąkę pszenną, mieszamy z mąką ziemniaczaną. Jaja ubijamy z cukrem na parze, aż masa zgęstnieje. Ostudzamy masę i dalej ubijamy, dodając jedną łyżkę zimnej wody. Ponownie ostudzamy, dodajemy partiami wymieszaną mąkę, delikatnie mieszamy całość. Ciasto nakładamy do ½ wysokości formy wyłożonej natłuszczonym pergaminem i piec około 20 minut w temperaturze 220 stopni. Smacznego !

Podobne przepisy

Styropian

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Tort truskawkowy

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-19

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Zielona żabka

Ile porcji: 11

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Ciasta

Raffaello

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-18

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Kruche ciasto na tartę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: testera

Kategoria: Ciasta

Cisteczka z ciasta francuskiego

Ile porcji: 21

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Ciasta