Przepis na Biszkopt do rolad

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2461
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Receptura została dodana w dniu: 25.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2262 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Biszkopt do rolad?

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i dodawać po jednym żółtku na przemian z łyżką mąki. Na koniec dodać proszek do pieczenia. Ciasto wysmarować na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez około 25 minut w temp. 180 stopni.

Podobne przepisy

Biszkopt XXL

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-07

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Piszingery

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-06-23

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Wielkanocny tort z brzoskwiniami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ciasta

Ciasto z bitą śmietaną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Tulipan II

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasto poduszkowiec

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2011-12-21

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta