Przepis na Biszkopt do rolad

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2515
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Biszkopt do rolad?

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i dodawać po jednym żółtku na przemian z łyżką mąki. Na koniec dodać proszek do pieczenia. Ciasto wysmarować na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez około 25 minut w temp. 180 stopni.

Podobne przepisy

Tarta z rabarbarem i owocami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-09-17

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Ciasto Słodziak

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-18

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ucierane ciasto z dodatkiem owoców sezonowych

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-27

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ciasta

Tort ananasowy

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Torcik jagodowo-śmietankowy

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 190 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka cynamonowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Ciasta