Przepis na Bigos z wędzonych ryb

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1617
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Receptura została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2649 osób!
Na zdrowie!

Składniki

  • kapusta biała 1/2 kg
  • ryby wędzone 40 dag
  • suszone prawdziwki 5 sztuk
  • cebula 1 sztuka
  • smalec 1 łyżka
  • mąka pszenna 1 łyżka

Jak zrobić Bigos z wędzonych ryb?

Kapustę należy ugotować z namoczonymi wcześniej grzybami. Po ugotowaniu należy wyjąć i pokroić grzyby i ponownie włożyć je do kapusty. Cebulę pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Oddzielnie lekko zrumienić mąkę i dodać ją do cebuli, wszystko ze sobą wymieszać i doprawić. Z ryby zdjąć skórę i ości, pokroić na niewielkie kawałki i dodać do kapusty. Całość zagotować.

Podobne przepisy

Pieczony karp

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-18

Dodany przez: ola

Kategoria: Ryby

Pieczona makrela

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 140 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Łosoś z grilla

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-22

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Ryby

Sałatka śledziowa z kukurydzą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Sałatka śledziowa z burakami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Smażony karp świąteczny

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby