Przepis na Barszcz czerwony z uszkami

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1051
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Barszcz czerwony z uszkami?

Buraki obieramy, ścieramy na tarce. Następnie z warzyw i przypraw gotujemy wywar, dodajemy buraki, gotujemy 40 minut. Przecedzamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy koncentrat buraczany. Następnie z mąki, soli i pół szklanki gorącej wody zagniatamy szybko ciasto na pierogi. W międzyczasie przygotowujemy farsz: cebulę obieramy, drobniutko siekamy. Dodajemy pokrojone grzyby, jajko, sól oraz pieprz. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Ciasto cienko rozwałkowujemy na stolnicy, dzielimy na kwadraty o boku5 cm. Na każdym kwadracie z ciasta układamy porcję nadzienia. Szczelnie zlepiamy, formując uszka. Przygotowane uszka wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy 2-3 minuty od wypłynięcia pierożków. Następnie gorącu barszcz wlewamy do bulionówek. Do każdej wkładamy po kilka uszek, podajemy.

Podobne przepisy

Mus jabłkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa krem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: efka

Kategoria: Zupy

Kapuśniak

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Ryżowa z ziemniakami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy

Grochówka na boczku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-31

Dodany przez: cartoon

Kategoria: Zupy

Rosół z mięsa wołowego

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-23

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy