Przepis na Barszcz czerwony z uszkami

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
995
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została opublikowana w dniu: 04.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2054 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Barszcz czerwony z uszkami?

Buraki obieramy, ścieramy na tarce. Następnie z warzyw i przypraw gotujemy wywar, dodajemy buraki, gotujemy 40 minut. Przecedzamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy koncentrat buraczany. Następnie z mąki, soli i pół szklanki gorącej wody zagniatamy szybko ciasto na pierogi. W międzyczasie przygotowujemy farsz: cebulę obieramy, drobniutko siekamy. Dodajemy pokrojone grzyby, jajko, sól oraz pieprz. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Ciasto cienko rozwałkowujemy na stolnicy, dzielimy na kwadraty o boku5 cm. Na każdym kwadracie z ciasta układamy porcję nadzienia. Szczelnie zlepiamy, formując uszka. Przygotowane uszka wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy 2-3 minuty od wypłynięcia pierożków. Następnie gorącu barszcz wlewamy do bulionówek. Do każdej wkładamy po kilka uszek, podajemy.

Podobne przepisy

Botwinka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zupy

Pomidorówka z ryżem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: buba00

Kategoria: Zupy

Kładzione kluski na rosole

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy

Rosołek na sadełku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupa ryżowa z różą

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Zupa czonskowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy