Przepis na Barani udziec peklowany

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Data dodania:
Wyświetlenia:
1360
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Barani udziec peklowany?

Mięso opłukać i zdjąć z niego ewentualny biały tłuszcz. Sól wymieszać z saletrą, cukrem i wszystkimi przyprawami. Po tym czasie przełożyć mięso do kamionkowego naczynia i odstawić w chłodne miejsce na kilka dni ( ja odstawiam je na około 3- 4 dni, ale można i dłużej). W połowie tego czasu należy wyjąć mięso i odwrócić je. Gdy mięso już postoi kilka dni można je wyjąć, obwiązać sznurkiem kuchennym, nasmarować tłuszczem i upiec.

Podobne przepisy

Pieczony karczek ze szpinakiem serem i musztardą ziarnistą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Zrazy z majerankiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne

Pieczeń z pieczarkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Piersi z ananasem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Tradycyjne gołąbki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-11

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Ser pleśniowy w szynce

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: dodzia

Kategoria: Mięsne