Przepis na Barani udziec peklowany

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Data dodania:
Wyświetlenia:
1408
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Barani udziec peklowany?

Mięso opłukać i zdjąć z niego ewentualny biały tłuszcz. Sól wymieszać z saletrą, cukrem i wszystkimi przyprawami. Po tym czasie przełożyć mięso do kamionkowego naczynia i odstawić w chłodne miejsce na kilka dni ( ja odstawiam je na około 3- 4 dni, ale można i dłużej). W połowie tego czasu należy wyjąć mięso i odwrócić je. Gdy mięso już postoi kilka dni można je wyjąć, obwiązać sznurkiem kuchennym, nasmarować tłuszczem i upiec.

Podobne przepisy

Zrazy mielone z pietruszką i pieczarkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Kotlet z mortadeli i sera

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki z suszonymi pomidorkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Domowa golonka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Bitki schabowe w sosie pieczeniowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Kurczak w krakersach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne