Przepis na Barani udziec peklowany

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Data dodania:
Wyświetlenia:
1344
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2414 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Barani udziec peklowany?

Mięso opłukać i zdjąć z niego ewentualny biały tłuszcz. Sól wymieszać z saletrą, cukrem i wszystkimi przyprawami. Po tym czasie przełożyć mięso do kamionkowego naczynia i odstawić w chłodne miejsce na kilka dni ( ja odstawiam je na około 3- 4 dni, ale można i dłużej). W połowie tego czasu należy wyjąć mięso i odwrócić je. Gdy mięso już postoi kilka dni można je wyjąć, obwiązać sznurkiem kuchennym, nasmarować tłuszczem i upiec.

Podobne przepisy

Bitki schabowe

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Kotlety schabowe w ziołach i panierce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-05-19

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Ostre polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2011-06-20

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Siekane kotlety z kurczaka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 260 min.

Data dodania: 2022-08-23

Dodany przez: sylwiach

Kategoria: Mięsne

Sos z kaparami i oliwkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Pulpety z cukinią i papryką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne