Inna wersja ciasta bananowego
W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki (mąkę, kokos, cukier, sodę i sól). Banany obieramy ze skórki, dajemy do drugiej miski razem z sokiem z limonki i rozgniatamy widelcem na jednolitą, gładką papkę. Do bananów dodajemy jajka, jogurt, rum, roztopione masło i energicznie mieszamy. Składniki mokre wlewamy do suchych i mieszamy łyżką do chwili, aż wszystkie składniki się połączą. Nie należy się przejmować, że ciasto ma grudkowatą strukturę. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Papier delikatnie smarujemy olejem. Wierzch ciasta posypujemy kokosem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka). Moj ma kolor żółty bo taki kokos – barwiony
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta