Bakłażany wraz ze skórką kroimy w dużą kostkę.Czosnek obieramy i razem z papryczkami chilii drobno siekamy.Na patelni na silnym ogniu rozgrzewamy 200 ml oliwy i smażymy na niej bakłażany prze ok. 10 min aż zbrązowieją. Ciepłe przekładamy do miski i zalewamy octem.Na oliwę ze smażenia wrzucamy czosnek, imbir,liście laurowe, gorczycę, kminek i koper, często mieszając smażymy przez 3 min.Na koniec dodajemy sól i wszystko przekładamy do bakłażanów. Mieszamy.Resztę oliwy podgrzewamy i mieszamy z miodem.Bakłażany układamy w słoikach i polewamy letnią wodą z miodem. Zakręcamy i odstawiamy na minimum 4 tygodnie.
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Napoje