Przepis na Babka kakowo-czekoladowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas pieczenia:
55 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
774
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Babka kakowo-czekoladowa?

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jaja rozbijamy, oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z rozpuszczoną margaryną, czekoladą oraz cukrem pudrem. Ubijamy aż powstanie jednolita masa. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakaem i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy z solą na puszysta pianę, dodajemy do masy i ponownie mieszamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez niecałą godzinę. Po przygotowaniu polewamy polewą czekoladową.

Podobne przepisy

Pyszne ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Sernik wielkanocny

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Ciasto malinowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Sernik z rosą

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-17

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Cisto na pizze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ciasta

Ciasto bardzo czekoladowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta