Przepis na Babka długo świeża

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3836
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Babka długo świeża?

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszane z proszkiem do pieczenia ciągle ubijając. Margarynę rozpuścić i gorącą wlewać do ciasta, nie przerywając ubijania. Na końcu dodać olejek zapachowy. Przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec około 45 minut. Do babki można dodać bakalie.

Podobne przepisy

Rolada malinowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Puszyste ciasto białkowe

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 145 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Biszkopt do rolad

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Babeczki Eluni

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Kremówka papieska

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Biszkopt różowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-21

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta