Przepis na Babka długo świeża

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3797
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Babka długo świeża?

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszane z proszkiem do pieczenia ciągle ubijając. Margarynę rozpuścić i gorącą wlewać do ciasta, nie przerywając ubijania. Na końcu dodać olejek zapachowy. Przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec około 45 minut. Do babki można dodać bakalie.

Podobne przepisy

Cytrynowa babka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-13

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Ciasto z herbatnikami

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Jabłecznik z pianą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Ciasto z pomarańczową galaretką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-09

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Ciasta

Tort orzechowo kawowy – 1

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Babeczki Eluni

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta