Przepis na Domowe kopytka

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2178
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Domowe kopytka?

Ziemniaki należy obrać, umyć, a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej aby trochę postały. Zimne, ugotowane ziemniaki należy przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa na stolnicy wysypać odrobinę mąki, wyłożyć na nią ziemniaki, wyrobić z jajkami i resztą mąki soląc do smaku. Ciasto po wyrobieniu należy rozwałkowywać w cienkie pasy i kroić w kopytka. Gotować wrzucając na osolony wrzątek do momentu ich wypłynięcia. Podawać polane stopionym tłuszczem.

Podobne przepisy

Seler naciowy w panierce

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 53 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Warzywa

Mizeria z ogórków

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Warzywa

Warzywna sałatka z rzodkiewką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: malina

Kategoria: Sałatki

Smażone paseczki cukiniowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Nalesniki z mięsem i warzywami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 62 min.

Data dodania: 2022-12-18

Dodany przez: viencela

Kategoria: Mięsne

Kalafior w parowarze

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa