Przepis na Marynowane bakłażany

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1750
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

Jak zrobić Marynowane bakłażany?

Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Zagotować ocet z wodą, dodać sól i pieprz do smaku. Do wrzątku wrzucić bakłażany na 3 minuty, a potem ostudzić i osuszyć. Ułożyć ciasno w słoiku, przekładając przyprawami. Ubić pomiędzy plastrami, tak aby nie zostało powietrze. Zalać oliwą, tak, by całe były przykryte. Są gotowe po 3 dniach.

Podobne przepisy

Borówkowo-wiśniowy dżem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Ogórki kwaszone 2010

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Dżem morelowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: marynia 96

Kategoria: Przetwory

Sałatka jarzynowa na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Pikle Curry

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: dudi_carina

Kategoria: Przetwory

Sok pomidorowy z dodatkiem selera naciowego

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory