Przepis na Zupa z pstrąga

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1125
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2599 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

  • szalotki 2 sztuki
  • filety z pstrąga 20 dag
  • masło 1 łyżka
  • mąka 2 dag
  • wywar rybny 2 szklanki
  • kwaśna śmietana 1 szklanka
  • por 1 sztuka
  • filet z wędzonego pstrąga
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • koperek posiekany

Jak zrobić Zupa z pstrąga?

Szalotki należy obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Filety umyć i pokroić na kawałki. Rozgrzać masło i zeszklić na nim szalotkę wraz z rybą. Dodać mąkę i podsmażyć, wlać wywar rybny i śmietanę. Gotować około 10 minut. Pora pokroić i poddusić na odrobinie masła. Zupę zmiksować z porem i posiekaną rybą wędzoną, doprawić do smaku, posypać koperkiem.

Podobne przepisy

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-11

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Zupy

Rosuł z kurczaka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zupy

Zupa gulaszowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Zupy

Ogórkowa z koperkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Zupa ogórkowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-06

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Zupy

Kapuśniak – po staropolsku- nowocześnie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy