Przepis na Zupa z platków migdałowych

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
721
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa z platków migdałowych?

Warzywa czyścimy, myjemy, drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle razem z posiekanymi płatkami migdałowymi. Oprószamy mąką i smażymy na złoty kolor. Całość zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy na wolnym ogniu przez nie całą godzinę. Całość odstawiamy do ostygnięcia po czym wkładamy do miksera, zalewamy lekko ubitą śmietaną i miksujemy. Ryż gotujemy na sypko, wykładamy do talerzy i zalewamy zupą.

Podobne przepisy

Zupka warzywna

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-08

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zupy

Zupa z kalafiorem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-17

Dodany przez: buba00

Kategoria: Zupy

Zupa z soczewicy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-20

Dodany przez: jerzy

Kategoria: Zupy

Zupa z dyni

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupa jarzynowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-11

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Zupa pieczarkowa z grzankami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Zupy